Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου έλαβε χώρα η δημοσιογραφική διάσκεψη του MedDMO στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης όμως υπήρχε και η δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως παρακολούθησης για τους ενδιαφερόμενους.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, το νέο κέντρο κατά της παραπληροφόρησης Fact-Check Cyprus αλλά και τα πρώτα ερευνητικά αποτελέσματα του έργου όσων αφορά τον πλουραλισμό και την παρακολούθηση του οικοσυστήματος των μέσων σε τρεις χώρες με έμφαση στην Κύπρο.

Η θεματική ατζέντα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μία πληθώρα ομιλιών και εισηγήσεων από ακαδημαϊκούς, ερευνητές, δημοσιογράφους καθώς και fact-checkers γύρω από ζητήματα που αφορούν την υπάρχουσα κατάσταση στο πεδίο της δημοσιογραφίας, τον πλουραλισμό και την παρακολούθηση των οικοσυστημάτων ενημέρωσης αλλά και τη φύση και τους στόχους του MedDMO.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το ερευνητικό έργο MedDMO, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου.