preloader

Σχεδίαση και Ανάπτυξη Ιστοχώρων με εστίαση στον χρήστη

Περιγραφή 

Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στη σχεδίαση και ανάπτυξη ιστοχώρων, παρουσιάζοντας βασικές έννοιες, μεθοδολογίες και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα διάφορά στάδια σχεδιασμού καθώς και στα αρχικά στάδια ανάπτυξης ενός ιστοχώρου. Έχοντας σαν βάση τη σχεδίαση με επίκεντρο τον χρήστη, περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα: HTML, CSS, responsive design, UX design, web accessibility, web hosting, και optimization.

Mαθησιακά Αποτελέσματα

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές/φοιτήτριες θα:

  • κατανοήσουν τις βασικές έννοιες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό εφαρμογών και ιστοχώρων.
  • αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία ιστοχώρων.
  • μάθουν τη χρήση κάποιων εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των διαδραστικών πρωτοτύπων που στη συνέχεια θα καθοδηγήσουν την ανάπτυξη ενός ιστοχώρου.

Μέθοδοι Διδασκαλίας
Διαλέξεις, επίδειξη προγραμμάτων, εργαστηριακές ασκήσεις

Αξιολόγηση

O βαθμός προκύπτει από μία εργασία που αξιολογεί όλα τα θέματα που καλύπτει το μάθημα. Η εργασία προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το σχεδιασμό UX, την HTML, τα CSS και τις αρχές του responsive design για να δημιουργήσουν έναν ιστοχώρο που όχι μόνο θα προβάλλει τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά τους αλλά και θα αποδεικνύει την κατανόηση των αρχών του σχεδιασμού με επίκεντρο τον χρήστη. Θα αποκτήσουν εμπειρία στη διεξαγωγή έρευνας χρηστών, στη δημιουργία πρωτοτύπων με τη χρήση εργαλείων όπως το Figma, στην υλοποίηση των βασικών σελίδων ενός ιστοχώρου και στη βελτιστοποίηση του για μηχανές αναζήτησης.